Opbaring na thanatopraxie

Als het lichaam gebalsemd en gekleed is, kunnen wij (indien gewenst) ook de opbaring verzorgen. Dit gaat altijd in overleg. Ook tijdens de opbaring zijn wij bereikbaar voor vragen en als er veranderingen ontstaan, raden wij u aan om altijd even met ons te overleggen. Doorgaans kunnen wij op afstand adviseren, maar bij twijfel komen wij even langs.

Opbaren na de behandeling

De opbaring kunt u ook door Postmortale Zorg Gelderland uit laten voeren, maar uiteraard kunt u dit ook zelf of samen met de familie doen. Als wij na de balseming vertrekken, zullen wij u en de nabestaanden altijd informeren over wat er gaat gebeuren en waar op gelet moet worden.

Waar wordt de behandeling uitgevoerd?

Onder de juiste omstandigheden kan de behandeling bijna “altijd” thuis worden uitgevoerd. Alleen bij  een behandeling na obductie gebeurt het in de meeste gevallen op locatie bij de specialist. Postmortale Zorg Gelderland voert behandelingen uit in ziekenhuizen, bij mensen thuis of in een uitvaartcentrum. Deze keuze laten wij over aan onze opdrachtgevers. Als er tijdens een behandeling complicaties zijn die niet in een thuissituatie behandeld kunnen worden, brengen wij de overledene alsnog naar een mortuarium om de behandeling daar met de juiste materialen in goede banen te leiden.

 

Als u tijdens een gesprek met nabestaanden vragen krijgt waar u het antwoord niet op weet, kunt u altijd contact opnemen met Remco Hol. Hij kan tijdens het regelgesprek de nabestaanden telefonisch informeren over de mogelijkheden.

Ook als u twijfelt of een behandeling mogelijk is, kunt u contact met ons opnemen.

Bijzonderheden tijdens de opbaring

Tijdens de opbaring van een lichaam na een balseming kunt u het volgende doen om veranderingen in het gelaat (zoveel mogelijk) te voorkomen:

 

✓ Leg het hoofd hoger dan de romp (dit kunt u doen door de schouders en het hoofd extra te ondersteunen)

✓ Voorkom direct zonlicht op het lichaam van de overledene

✓ Zorg ervoor dat vliegen geen toegang hebben tot de ruimte

Meer informatie

Wilt u meer informatie over thanatopraxie? Bekijk dan onze informatiepagina of onze Faq. Uiteraard kunt u ook altijd contact opnemen met onze thanatopracteur, Remco Hol. Hij kan u vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden.

 

Bent u op zoek naar een ervaren partner op het gebied van visagie na thanatopraxie in Gelderland en omgeving? Neem dan contact met ons op.