Werkwijze

Wij zijn het verlengstuk van uw uitvaartbedrijf. Naast het verzorgen en opbaren van overledenen, behoort ook thanatopraxie en (interne) trainingen tot de mogelijkheden.

Na de melding van overlijden

Na het ontvangen van een melding van een uitvaartonderneming, gaan wij direct aan de slag. Achter de schermen wordt alles in gang gezet. Het oproepbare zorgteam wordt geïnformeerd over de situatie en de locatie. Zij verzamelen de goederen en gaan richting het opgegeven adres.Naast het ondersteunen van uitvaartondernemingen, wil Remco het algemene niveau naar een hoger level tillen. Door ervaring in te zetten en kennis te delen, is Postmortale Zorg RH niet alleen een professionele ondersteuner, maar ook een interne opleider.

Lees verder

Wat kunt u van ons verwachten?

Bij binnenkomst stellen wij ons eerst netjes voor. Indien aanwezig condoleren wij de nabestaanden en vragen wij of we de overledene mogen zien. We schatten de situatie in en vertellen rustig wat er gaat gebeuren. Wil er iemand helpen met de laatste zorg? Dat is geen probleem. Wij doen een stapje terug en geven de nabestaanden volledig de ruimte om dit samen met ons te doen.

Ook tijdens de laatste zorg vertellen wij wat er gebeurt en welke handelingen wij verrichten. We beantwoorden alle vragen. Maar onze werkzaamheden zijn pas klaar  als de nabestaanden tevreden zijn.

Thuisopbaring

Heeft u zelf rouwgoederen die wij mogen gebruiken tijdens de thuisopbaring? Dat is geen probleem. Wilt u liever alles uitbesteden? Dan hebben wij een ruim assortiment koelingen, rouwschermen en kistrokken om een opbaring te realiseren in een woonhuis.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met betrekking tot overledenenzorg.
Bekijk dan onze pagina overledenenzorg.
Bent u benieuwd naar de mogelijkheden rondom de balseming van een lichaam? Bekijk dan de informatiepagina thanatopraxie.

Neem contact op