Repatriëring

Bij repatriëring wordt iemand na overlijden teruggebracht naar het vaderland. Ook hierbij is Postmortale Zorg Gelderland de juiste partner.
Door ervaring op het gebied van repatriëring kennen zij de voorwaarden en weten zij hoe er gehandeld moet worden.

Melding van overlijden in buitenland

Heeft u een melding van overlijden in het buitenland? Bijvoorbeeld door een ongeval, misdrijf of plotselinge ziekte? Laat het ons dan weten, wij kunnen u ook ondersteunen met het regelwerk voorafgaand aan de repatriëring.

Overleden persoon overbrengen naar het vaderland

Ook is het mogelijk dat een overleden persoon vanuit Nederland overgebracht moet worden naar zijn of haar vaderland en dat u gevraagd wordt te ondersteunen bij dit proces. Postmortale Zorg Gelderland kan u ook in deze situatie adviseren en voorzien van de juiste informatie.

Overlijdensverklaring

Bij repatriëring van overledenen is het belangrijk dat er een overlijdensverklaring is. Dit wordt geregeld via lokale autoriteiten. Ook dient er een tijdelijk reisdocument aanwezig te zijn. Deze beide documenten zijn nodig om de overledene terug te brengen naar Nederland.

 

Bent u op zoek naar een ervaren partner op het gebied van repatriëring na overlijden? Neem dan contact op met Postmortale Zorg Gelderland.