Visagie na thanatopraxie

Thanatopraxie, ook wel lichte balseming genoemd, vertraagt het ontbindingsproces van een overledene. Dit zorgt ervoor dat het lichaam langer in tact blijft voor een waardig afscheid. Doorgaans werken de vloeistoffen die in het lichaam gebracht worden 5 tot 6 dagen na de behandeling. Daarna kan een lichaam zichtbaar veranderen.

Visagie direct na de behandeling

De behandeling zorgt alleen voor een natuurlijke kleur en een eventueel ingevallen gelaat wordt opgevuld. Direct na de behandeling zullen wij de overledene kleden en eventueel voorzien van make-up, indien gewenst. Het aanbrengen van cosmetica wordt altijd in overleg met nabestaanden gedaan. Omdat de huid versoepelt na thanatopraxie kunnen wij eenvoudig camouflage, oog make-up of lippenstift aanbrengen.

 

Omdat ook de lippen een natuurlijkere kleur krijgen na de behandeling, is het aanbrengen van lippenstift/lipgloss minder vaak nodig dan na een reguliere verzorging. Hetzelfde geldt voor foundation, concealer, poeder en blush.

Airbrush na thanatopraxie

Mocht het lichaam snel achteruitgaan gedurende een opbaring, werken wij doorgaans met airbrush. Een huid kan teer zijn en door deze methode te gebruiken, hoeven wij de huid niet meer aan te raken om een goed resultaat te krijgen. Ook na het balsemen kan een lichaam veranderen, bijvoorbeeld op de laatste dag tijdens de condoleance of het afscheid. Door het gelaat te camoufleren met airbrush, is een waardig afscheid meestal nog mogelijk.

 

Onze medewerkers zijn altijd respectvol en vakkundig. Door goed te luisteren naar de wensen van nabestaanden, geven zij invulling aan de visagie van de overledene. Bent u op zoek naar een ervaren partner op het gebied van visagie na thanatopraxie in Gelderland en omgeving? Neem dan contact met ons op.