Opbaren

Na de verzorging van de overledene, wordt het lichaam opgebaard in de kist, op bed of op een opbaarplateau.
Postmortale Zorg Gelderland kan u volledig ondersteunen en ontzorgen op het gebied van opbaringen.
Als nabestaanden willen helpen, doen wij een stap terug en assisteren wij als dat nodig is. 

Mogelijkheden

Wij beschikken over een standaard voorraad uitvaartkisten. Hebben de nabestaanden een speciale wens? Bijvoorbeeld een gekleurde kist, een biologisch afbreekbare kist of een kist met afwijkende afmetingen? Het contact met de leverancier van de kisten kunnen wij ook uit handen nemen. Geef uw wensen door en wij zoeken een oplossing op maat.

Als de overledene op bed of op een opbaarplateau opgebaard is, brengen wij de kist op het juiste adres. Indien gewenst kunnen wij het lichaam ook in de kist leggen. Daarnaast beschikt Postmortale Zorg Gelderland over eigen opbaarplateaus, koelingen, schragen, schaarwagens en kistrokken. Wij kunnen deze goederen ook voor u meenemen.

Uitvaartkisten

Wat gebeurt er na de opbaring?

Op de dag van de uitvaartdienst worden de materialen weer opgehaald. Als het om een thuissituatie gaat, wordt het doorgaans als prettig ervaren dat de goederen weg zijn na de afscheidsdienst.

 

Mocht u zelf niet in de gelegenheid zijn om de goederen mee te nemen, laat het ons dan weten. Postmortale Zorg Gelderland denkt ook ná de opbaring met u mee.

 

Bent u op zoek naar een ervaren partner op het gebied van opbaren? Neem dan contact op met Postmortale Zorg Gelderland.