Overbrengen

Het “thuis” brengen of ophalen van een overledene is een emotioneel moment. De medewerkers van Postmortale Zorg Gelderland begrijpen dat.

Het overbrengen van een overledene wordt in alle rust en door ervaren overledenenverzorgers uitgevoerd.

Hulpmiddelen overbrengen

Door een gevarieerd wagenpark met stevige en hoogwaardige materialen in te zetten kunnen wij al uw opdrachten voor het overbrengen van overledenen uitvoeren. Er wordt altijd gebruik gemaakt van een uitvaartkist of brancard. Ook zijn wij in het bezit van speciale tilhulpen voor ongewone thuissituaties. Denk bijvoorbeeld aan een klein huis met smalle trappen of een persoon met overgewicht.

 

Van boven naar beneden verplaatsen

 

Als iemand overlijdt op de bovenverdieping van een huis zullen wij altijd met 2 medewerkers en eventueel een hulpmiddel de overledene naar beneden verplaatsen. Als wij binnenkomen schatten wij de situatie in en indien nodig overleggen wij onopvallend hoe wij te werk gaan. De nabestaanden informeren we uiteraard in alle rust.

Het huis verlaten

Als een overleden persoon het huis verlaat, geven wij de nabestaanden altijd de kans om nog even een moment met de overledene te hebben. 

Heeft u een melding van overlijden in het buitenland en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk van de pagina van repatriëring Postmortale Zorg Gelderland.

 

Samenwerking met politie & gemeente

Postmortale Zorg Gelderland voert ook werk uit in opdracht van de politie, ProRail en gemeenten. Het lichaam van de overledene wordt in opdracht opgehaald en overgebracht naar een mortuarium. Ons personeel is opgeleid en kan professioneel omgaan met iedere situatie.

 

Voor meer informatie over het overbrengen van overledenen in Gelderland, kunt u contact met ons opnemen.